Diensten

Anticonceptie

Spiraaltje plaatsen/verwijderen

Een spiraaltje is een voorbehoedsmiddel dat in de baarmoeder wordt geplaatst en op die manier gedurende vijf jaar een zwangerschap voorkomt. U kunt dit in onze praktijk laten plaatsen. Eerst krijgt u een intakegesprek van 10 minuten, waarin de huisarts met u de procedure bespreekt en zo nodig kweken afneemt. Daarna wordt er een afspraak van 20 minuten ingepland voor het plaatsen van het spiraaltje.

Bij ons gebeurt het plaatsen van een spiraaltje onder lokale verdoving. Hierdoor is de ingreep een stuk minder pijnlijk. Na plaatsing wordt met een echo gecontroleerd of het spiraaltje goed zit. Het laten verwijderen van een spiraaltje gaat meestal sneller. U kunt hier een normale 10-minuten-afspraak voor maken.

Meer info

Implantatiestaafje plaatsen/verwijderen

Het implantatiestaafje is een voorbehoedsmiddel dat drie jaar kan blijven zitten. Het is 4cm lang en 2mm dik en wordt onder de huid van de bovenarm ingebracht, waar het een hormoon afgeeft en zo een zwangerschap voorkomt. Het implantatiestaafje kan in onze praktijk worden geplaatst onder plaatselijke verdoving. U krijgt eerst een intakegesprek van 10 minuten waarin de procedure wordt besproken en het implantatiestaafje wordt besteld. Daarna wordt er een afspraak van 20 minuten gepland voor het plaatsen van het staafje. Het verwijderen van het staafje gebeurt eveneens onder plaatselijke verdoving en neemt 20 minuten in beslag.

Meer info

Prikpil

De prikpil is een vorm van anticonceptie. De naam zegt het al: je laat deze vorm van anticonceptie door je arts toedienen met een prik. Eén injectie is voldoende om je 12 weken tegen zwangerschap de beschermen. Er vindt geen eisprong meer plaats en zaadcellen komen minder goed door het slijm van de baarmoederhals. De prikpil is in Nederland verkrijgbaar in 2 soorten. Depo-Provera werkt via een injectie in de spier van je bil of bovenarm en Sayana via een injectie onder de huid.

Servicegericht

Onze medewerkers staan elke dag voor u klaar

Transparant

Door het gebruik van de WebApp heeft u altijd inzicht in uw medicatie en lab-uitslagen.

Korte wachttijden

U kunt binnen 24h bij ons terecht op het spreekuur.

Vragen of een afspraak maken?

Neem gerust contact met ons op

Prinsengracht 762, Amsterdam 020-6227881 (toets 1 bij spoed)
maandag 08:00 – 20:00
dinsdag 08:00 – 17:00
woensdag 08:00 – 17:00
donderdag 08:00 – 20:00
vrijdag 08:00 – 17:00